Tadom Hill Resort Banting

by - September 11, 2015

Assalamualaikum.

harini geng ajak keluar pergi Banting selepas viral beberapa gambar di media sosial, hehe
perjalanan dari ukm Bangi ke Tadom Hill tak sampai satu jam pun.
Bayaran masuk tadi RM14/head (untuk 5 orang), makin ramai makin murah.
and depends pada weekend or weekdays.

kenapa aku nampak ketodd sangat ni --"

bayaran RM14 termasuk life jacket dan ruang rehat/letak beg macam gambar atas ni.




most of their design, facilities from bamboo.
yang berkelambu putih ni boleh buat tempat untuk solat juga.
sangat cantik! :)

gambar ni yang viral kan?
memang ingat nak buat aksi terjunan gaya olimpik kat sini la. haha tapi apakan daya, area ni dah di tempah untuk orang yang berprogram kat situ tadi, katanya si pengurus tempat : 'esok datang lah lagi' --"

 terjun dekat tepi ni pun kira boleh lah :p
aksi oleh : JiahRajen.


merasa jugaklah naik rakit. hewhew :3
seberang sana ada flying fox and others activities tapi rasanya bukan under Tadom Hill tapi under Tadom Base. entah, lupa nak tanya si pengurus, yang pasti kami tak boleh ke seberang sana. huhu

kakak aku tanya : Betul ke airnye hijau macam kat pulau? haha
ye, airnye hijau. tapi taklah sehijau jua sejernih air pulau. dan mungkin effect HDR kamera tu yang menambahkan lagi kehijauannya :D
*maaf terambil gaya 'left hand series' Kimoh :p*

anyway, Tadom Hill still under construction and renovation, lori masih keluar masuk.
kalau ada niat nak pergi, mungkin boleh tangguhkan dulu sehingga siap sepenuhnya :)

really short getaway.
pergi dengan baju kurung, jubah sebab kami chioww awal lepas ijtihad kelas batal hehe ><

p/s : anak mak cannot move on, asyik berjalan jee. haha
memang patut la, bila mak ayah tengok anak-anak dia suka jalan-jalan sana sini, dia cakap kami mewarisi moyang kami. lols haha


You May Also Like

5 comments

  1. salam blogging... saya pun dah pergi... memang menarik sangat tempat ni kan
    http://blog3kaki.blogspot.my/2015/09/tadom-hill-resort-banting-weekend.html

    ReplyDelete
  2. Bestnya zu. Nak try gi jugaklah. Brapa hari g sna ? Ad tmpat penginapan ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku gi meta jah. beberapa jam. haha ado tmpt penginapan (khemah), tapi aku x tahu la brpo hargo :D

      Delete
    2. Area mno sbnarnya tempat ni? Haha . Dlm slangor lg lah kea?

      Delete

Post a Comment

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)