Sabah Trip part III

by - September 19, 2015

 Assalamualaikum. hi!

Day 3 :
part ni paaaaaalingggg aku suka!
its Island Hopping :D





kami sewa satu bot terus. syok gituuu :D
sewa bot + parasailing + life jacket + alatan snorkeling = RM113/head
kami sewa dari kaunter 1, dapat life jacket AYUB, hehe.


pakej island hopping:
snorkeling di 3 buah pulau -- Pulau Sapi, Pulau Mamutik, Pulau Manukan.


 untuk masuk ke pulau-pulau tu, kita perlukan pass ni ye! beli sekali je pass ni di mana-mana pulau first yang korang singgah, then pulau berikutnya just tunjukkan pass ni. jangan hilangkan ye! kalau tak kena beli yang lain :)


first island: Pulau Sapi.
antara pulau yang paling cantik antara 3 buah pulau tu. Air jernih ohhhh! seronok nak snorkeling.
coral semua cantik, ikan colorful. suka sangattt weh! :D
please lah korang bawak roti ke ape-ape je kalau nak jadi bestfriend dengan ikan-ikan tuh heee
lepas beberapa minit duk snorkeling, brother tu panggil untuk parasailing then sambung snorkeling semula after that :D




yeayyy syok okey! hehe.
diorang kata sekali naik dalam 15 minit, tapi kitorang kira tak sampai pun, lebih kurang 10-12 minit je.
hajat di hati nak bawak monopod naik sekali tapi berkira-kira, kang jatuh fon aku menangis weh. sape nak tolong belikan yang baru hahaha :p


 2nd island : Pulau Mamutik.
airnya tak jernih sangat, banyak masuk daun-daun, ikan pun tak banyak tapi bawah jeti ada jugak kalau korang bawak roti. kitorang dah kehabisan makanan, takde menda nak bagi kat ikan.
(bawaklah bekalan makanan banyak-banyak, main air senang sangat lapar, nak share dengan ikan lagi hahaha)


 3rd island : Pulau Manukan
tapi sayang tak boleh nak snorkeling sebab tengah hujan, turun tangkap gambar then balik sebab abam hensem tu kata bahaya kalau hujan, ombak besar.
oh btw, dari jeti ke pulau-pulau ni hanya dalam 10-15 minit je. in shaa Allah tak mabuk laut :D

moga ada rezeki ke pulau-pulau lain pulak!
yeayyyyy <3




You May Also Like

4 comments

Terima Kasih sudi komen disini.
kalau ada masa,sudi-sudilah komen lagi :)