Monday, February 27, 2017

Dakwah Orang Asli 4 (DOA 4)

Assalamualaikum.
Alhamdulillah 23-26 Februari 2017, DOA siri 4 telah berjaya dilaksanakan.
salah satu usaha untuk berdakwah, golongan pelajar Usuluddin dan Falsafah turun padang ke Kg. Lambuk, Gua Musang Kelantan bagi menyantuni masyarakat orang asli.

same house, same amek dan apak (ibu ayah) macam DOA siri 3 dua tahun lepas. Amek Abok binti Alang. in case satu masa nanti, terlupa nama boleh search kat blog. hehe.

same adik beradik (Najiah dan Zulhelmi) tetapi bertambah lagi 3 orang, Ameerah, Paan dan Aiman sebagai ganti seniors yang dah selamat grad :)

Keluarga besar Kg. Lambuk

sempat jalan-jalan tengok jambatan gantung ni ^^

Elin dan Aira, my adik beradik angkat.
semoga berjaya dik! penuhi janji untuk belajar bersungguh-sungguh macam akak ye :)

last but not least, i got gift from amek.
thank you amek for sambal ikan bilis yummyyyy!!

Tika begini la kau akan rasa nikmatnya kau dilahirkan dalam keluarga Islam. Indahnya dua nikmat iman dan Islam. serta nikmat bekalan air. hihi. 

semoga amek dan apak sekeluarga diberikan hidayah oleh Allah. Aku harap satu masa nanti, aku boleh pergi ziarah lagi. kalau tak dengan jabatan (sebab dah nak grad kan), dengan mak ayah aku. atau dengan sesiapa yang sudi bawa aku ke sini. hewhew.


Monday, January 2, 2017

Happy New Year

Assalamualaikum.
Alhamdulillah, 2016 was a blessing year.
through thick and thin.
through hard and ease.
thank you everyone who made my year
full of joy, some bitterness and sweetness.
really appreciate every single thing came from you <3


AND
Happy New Year 2017!
Dream big and make it real.
#prayforzuhaira, in shaa Allah will graduate this year.

thank you my beloved photographer ^^

May Allah bless us this year and upcoming years!
Ameen :)

© Copyright Reserved to Zuhaira Nasrin l Designed by DayangDeno